PA TO NIJE PRAVI POSAO!

Kad sam u trideset i nekoj odlučila da prestanem sa radom u vazduhoplovstvu, da faktički zgužvam diplomu doktorata i bacim niz vodu deset godina rada u svetskom mediju, pa počnem da se bavim iznenađenjima, moja sestra tinejdžerka rekla je: „Ali, to nije pravi posao!“.

Ta iskrenost koja je izletela iz nje bila je poput šamara koji znate da vam je neko zalepio nenamerno – jednostavno nije video da ste iza njega dok je mahao rukama. Boli, a znate da nije bilo sa ciljem da boli.

Sličan stav imala je i moja baka… Gomila strahova, a sve iz brige da meni nešto ne fali. Stvarno, nije zvučalo kao posao. Čime ćeš da se baviš? Paaaa, praviću iznenađenja za ljude. Kakva iznenađenja? Paa, za svakog drugačije…

Details

Kad zazvoni telefon

Danas sam primila zanimljiv poziv. Javila se dama koja je pre 9 meseci konkurisala kod nas za poziciju kooridinatora.

Dugo smo razgovarale kada je došla na intervju i činilo se da ispunjava dosta uslova koje smo tražili. Međutim, sve vreme sam osećala da ovo nije posao za nju i da joj treba nešto gde će imati veću nezavisnost u radu, gde će biti samostalnija i gde će ona moći više da upravlja raznim procesima.
Odlučili smo se za drugog kandidata i pozvala sam je posle nekoliko dana telefonom da joj to saopštim. Ona mi tada kaže: Hvala vam baš na razgovoru, i ja sam shvatila da to nije posao za mene.

Details

Savršeno – ali sledeći put!

Na jednoj žurci upoznala sam Bojanu. Predstavili su me kao „mečku“ – no već sam na to navikla: „Ovo je ona Milica, bavi se savršenim iznenađenjima, znaš ono o čemu sam ti pričao“. „O, da“, odgovara Bojana i tu kreće rešetanje. Pita me kako je moguće da mi osmislimo iznenađenje za njenog muža bolje nego što bi to ona sama uradila, zašto bi se neko „folirao“ i unajmljivao nekog drugog da mu smišlja poklone kad svako ume to sam da uradi itd…

Details

Odelo po meri

U „džentlmensko doba“, odela su se šila po meri. Industrijska revolucija donela nam je raznovrsnost u vidu S, M, L, XL i još po kojeg X. Standardizacija je obrisala našu različitost u obimu grudi, struka, razliku u kratkim nogama i nesrazmerno dugim rukama, pogurenim ramenima ili širokim grudima… Sada je odelo dostupno svima. I svi izgledaju isto. Osim hipstera, naravno 🙂

Details

Riba na Google-u

„Milane, dođi da vidiš ribe“, doziva Ana svog brata tinejdžera dok oduševljeno pruža ruke prema klizavim životinjicama u jezeru.
„Šta ima da gledam ribu, mogu da vidim ribu i na Googlu“, odgovara on odbijajući da siđe do vode.

Details

Šta izraste kada poseješ iznenađenje?

Pre oko pola godine, Savršenom iznenađenju javio se jedan gospodin, nazvaćemo ga gospodin D. Njegovoj starijoj kćerki bližilo se punoletstvo i unajmio nas je da organizujemo razna iznenađenja. Kroz proces osmišljavanja poklona i organizovanja žurke dosta smo razgovarali i on nas je, zadovoljan našim radom, preporučio koleginici u firmi koju vodi. Koleginica, zvaćemo je gospođa M, udala se nepunih godinu dana pre toga i odlučila je da za prvu godišnjicu braka unajmi – Savršeno iznenađenje.

Details

Proleće u mom poslu

Sećate li se onih dosadnih i neinspirativnih tema na koje su nas u osnovnoj školi terali da pišemo sastave? „Jesen u mom gradu“, „Kako sam proveo letnji raspust“, „Jedan dan u mom životu“… Mislim, da se ne lažemo, osim ako mama i tata ne uzmu olovku u ruke, koliko toga različitog može 30 desetogodišnjaka da napiše na temu jednog njihovog školskog dana. U svakom slučaju, ma koliko besmisleno bilo deci da to pišu, verujem da je učiteljicama bilo još strašnije da to čitaju iz godine u godinu.

Details

Šoping iznenađenja bez i jednog dinara

Prijateljica me zove da idemo na proslavu. Dress code je „smart casual with optional glitter“, svira ABBA tribute bend. Kaže – idi kod bake u orman.
Baka je već popularna u celom mom okruženju. A nije vam to bilo kakva baka. To je baka zmaj. Njen društveni život u 82. godini je za ponos, njen elan, vrednoća i ljubav prema svemu u životu su za film. Kao i njene cipele, šeširi, haljine, kaputi i lakovi za nokte…

Details

Kako je rođen supertajni vaučer

Pre nego što sam pokrenula Savršeno iznenađenje, organizovala sam brojna privatna iznenađenja dragim ljudima, porodici, prijateljima, kolegama. Jedno od njih bilo je za jubilarni rođendan mog dragog i podrazumevalo je tri meseca planiranja. Bila je to žurka iznenađenja sa 50 ljudi koji su svi imali zadatak da se prave da su zaboravili na njegov rođendan (osim dvoje-troje najbližih, da ne bi bilo sumnjivo). Neke od njih nije video po 20 godina, neki od njih su bili iz inostranstva, neki su imali super zanimljive priče o svom druženju sa njim iz rane mladosti itd.

Details